مواد لازم:
– گوشت لخم گوسفند (نصف سينه مرغ) 200 گرم
– سيب زميني 2 عدد يا 3 عدد متوسط
– پياز 3 عدد متوسط
– آلو بخارا 8 تا 12 عدد
– نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهيه:
1- سيب زميني ها را پوست كرده، آنها را ورقه ورقه كنيد (دقت كنيد ورقه ها ضخيم نشود.)
2- پياز را پوست كرده، آن را ورقه ورقه كنيد.
3- آلو را به مدت 2 ساعت با يك استكان آب سرد خيس كنيد.
4- گوشت را به صورت ورقه هاي نازك برش بزنيد و آن را كاردي كنيد. در صورت استفاده از گوشت مرغ آن را ورقه ورقه كنيد.
5- در يك قابلمه با گنجايش مناسب، يك قاشق روغن حيواني بريزيد، سپس يك رديف سيب زميني روي آن بچينيد و روي آن زردچوبه و نمك و فلفل بپاشيد. (در اين غذا زردچوبه زيادي مصرف مي شود. به طوري كه سطح سيب زميني را زردچوبه مي گيرد.) سپس يك رديف پياز ورقه شده روي سيب زميني ها بچينيد و به آن كمي نمك و زردچوبه بپاشيد. پس از آن يك رديف گوشت گوسفنديا مرغ قرار دهيد و روي آن نمك، فلفل و زردچوبه بپاشيد. در لابلاي رديفهاي سيب زميني و پياز و گوشت، آلوبخارا قرار دهيد. به همين ترتيب يك رديف ديگر سيب زميني، پياز و گوشت قرار دهيد تا مواد تمام شود.
6- پس از چيدن مواد، آبي را كه در آن آلو خيس كرده بوديد، ته قابلمه بريزيد. ابتدا حرارت را زياد كنيد تا آب به جوش بيايد. سپس حرارت زير قابلمه را كم كنيد تا مواد با شعله ملايم بپزند. پس از گذشت 5/1 ساعت وقتي كه آب آن تمام شد و به روغن افتاد غذا آماده است. اين غذا بسيار لذيذ است و چون به صورت بخار پز طبخ مي شود خواص مواد در آن حفظ مي گردد. نكته مهم در طبخ اين غذا اين است كه سيب زميني در عين پخته شدن فرم ورقه مانند خود را از دست ندهد و له نشود.
پاسخی بگذارید